Airbnb, Wimdu, 9Flats, Flipkey in Lissabon

In hartje Lissabon zijn er overnachtingsplekken in overvloed, zoals hotels en hostels. Voor een andere slaapervaring kun je slapen in een woning of appartement van een Portugees. In volkswijken Alfama en Bairro Alto bijvoorbeeld. Meestal betaal je per persoon minder per nacht dan in een hotel. Waar kun je terecht?

Airbnb is in Europa de bekendste website waar mensen hun appartement beschikbaar stellen voor toeristen die enkele dagen in Lissabon vakantie vieren en liever niet in de rij staan voor het ontbijtbuffet in een hotel. Via Airbnb kun je studio’s en appartementen in de Portugese hoofdstad vinden. Overnachtingsplekken beginnen bij ongeveer 20 euro en lopen op naar gelang de grootte van het appartement en de locatie. Hoewel het centrum van Lissabon overzichtelijk is en niet zo uitgestrekt als bijvoorbeeld Parijs en Londen, is het handig in de buurt van een metrostation te verblijven – om grote afstanden in korte tijd te overbruggen.

Wimdu stelt appartementen van Portugezen beschikbaar voor stedentrippers of mensen die om andere redenen korte periode in Lissabon verblijven. In volkswijken Bairre Alto en Alfama zijn er genoeg slaapplekken beschikbaar voor minder dan 50 euro per nacht. Voor twee personen betaal je vaak nog geen tachtig euro en verblijf je in de woning van een Portugees. In Lissabon zijn er honderden overnachtingsplekken beschikbaar. Van kleine kamers tot complete woningen.

9Flats is een voordelig alternatief voor een hotelkamer of bed in een slaapzaal van een hostel. Op de site zijn 174 overnachtingsplekken in het centrum van Lissabon te vinden.  Vanaf 50 euro verblijf je bijvoorbeeld in volkswijk Alfama. Geen andere mensen naast je met het ontbijt, maar een eigen appartement in een van de mooiste delen van Lissabon.

Net als via Airbnb en Wimdu kun je op de website van FlipKey in Lissabon een kamer of studio van een local boeken. Vanaf 50 euro per nacht heb je al een ruimte voor twee personen in het hart van de Portugese hoofdstad. Zoals in uitgaanswijk Bairro Alti of het charmante Alfama. Prima locaties in het bruisende deel van Lissabon. In de prijscategorie 50-100 euro per nacht is er voldoende aanbod.

Plaats een reactie