Lekker en betaalbaar eten in Lissabon

Lissabon is de juiste plaats in Europa voor het eten van verse vis. Restaurants met seafood op de menukaart, zoals specialiteit sardientjes, zijn zo goed als ontelbaar. Het mooie: voor een paar tientjes kun je in de Portugese hoofdstad goed eten en drinken. Bijvoorbeeld in de sfeerrijke volkswijken Bairro Alto en Alfama.

Patio 13

In het hart van de schilderachtige volkswijk Alfama is visrestaurant Patio 13. Het bijzondere: je kunt alleen buiten zitten.Gelukkig laat het aangename Portugese klimaat dat toe. Het restaurant is populair, getuige de rij wachtenden die soms voor het terras staat. Je kunt er bijvoorbeeld goed verse sardientjes en kabeljauw eten. Voor een zeer schappelijke prijs. Adres: Calçadinha de Santo Estêvão 13. Metrohalte: Santa Apolónia (blauw).

Stasha

In het hart van de artistieke uitgaanswijk Bairro Alto ligt Stasha. Een karakteristiek Portugees restaurant: knusse inrichting, levendige sfeer, steengoede en creatieve visgerechten voor een redelijke prijs – zeker voor het populaire gebied waarin restaurant Stasha ligt. Fraaie en gezellige plek in Bairro Alto. Adres: R. das Gáveas 29. Metrohalte: Baixa / Chiado (lijn blauw en groen)

 Frangasqueira Nacional

Aanrader voor vleesliefhebbers: Frangasqueira Nacional. Het restaurant staat niet alleen bekende vanwege de zelfgemaakte frites, maar ook door de smakelijke kip, ribs en worstjes van de barbecue. Neem je eten en koude biertje mee naar het weelderige stadspark Jardim Botânico da Universidade de Lisboa, dat op een steenworp afstand ligt van Frangasqueira Nacional ligt. Metrohalte in de buurt: Rato (gele lijn). Adres: Rua da Imprensa Nacional 116C.

Campo de Ourique Market

Door de de jaren heen verdwenen er steeds meer warenmarkten uit Lissabon. Het hippe Campo de Ourique Market opende vorig jaar de deuren, tegen de stroom in. Het is een soort markthal – aan de rand dan het toeristische centrum – waar je verschillende restaurants en marktkramen met groente en fruit aantreft. Je kan er bijvoorbeeld goed vis, tapas en hamburgers eten. Lokale producten, klassieke Portugese gerechten. Op zondagavond is er livemuziek. Campo de Ourique Market is aan de route van de populaire tramlijn 28, in de buurt van stadspark Jardim da Estrala. Metrostation Rato (gele lijn) ligt op ongeveer tien minuten lopen. Adres: Rua Coelho da Rocha 104.

Café Velócité

Fietsen in Lissabon is niet zo gebruikelijk als in Amsterdam. Vooral vanwege het heuvelachtige centrum. Toch zijn er in en om de Portugese hoofdstad genoeg mogelijkheden voor een fraaie fietstocht. Bij café Velócité kun je goed terecht voor informatie voor routes in en rond Lissabon. En als je er toch bent, kun je net zo goed een gezonde maaltijd of salade bestellen, zonder de hoofdprijs te betalen. Café Velócité, in de buurt van museum Museu Calouste Gulbenkian, verhuurt ook fietsen. Kosten: 5 euro voor een uur, 15 euro voor een dag. Adres: Avenida Duque de Ávila 120-A. Metro: São Sebastião (lijn blauw, rood). Saldanha (rood, geel) Meer info:http://velocitecafe.com/velocite/

Plaats een reactie