Parken en tuinen in Lissabon

Botanische tuinen en stadsparken zijn er genoeg in het hart van Lissabon. Ideaal voor een ontspannen onderbreking van een dagje sightseeing of om te picknicken, wandelen of joggen. Bijvoorbeeld in Jardim da Estrela of, ver weg van het toerisme, Parque Florestal de Monsanto.  

Op de kaart van Lissabon centrum staan meer dan een handvol groene stippen. Het gaat op stadsparken met bijvoorbeeld botanische en tropische tuinen. Vanaf de noordkant van Parque Eduardo VII heb je bijvoorbeeld een fraai uitzicht over Lissabon. Metrohalte in de buurt: Parque (Blauw) São Sebastião (blauw en rood).

Jardim da Estrela behoort tot de oudste en meest populaire parken van Lissabon. Goed te combineren met een bezoek aan Basilica da Estrela, die in de buurt ligt. Het park is een fijne spot voor een picknick, of als je de zon even zat bent. Het park staat vol met tropische bomen en planten. Verder zijn er speeltuinen en is er een bibliotheek. Jardim da Estrela kun je vinden aan Praça da Estrela. Metrostation: Rato (gele lijn) ligt op een kleine tien minuten lopen.

Jardim Botânico da Universidade de Lisboa ligt in hartje Lissabon. Het park vormt een oase van rust in het drukke centrum.  Binnen de poorten van Jardim Botânico da Universidade de Lisboa zijn wilde tuinen, bomen en planten te vinden. Prettige omgeving voor een wandeling. Entree: 2 euro. Metrohaltes: Avenida (blauw), Rato (geel). Adres: Rua da Escola Politécnica 54. In de buurt van het park, Rua da Imprensa Nacional 116C, ligt restaurant Frangasqueira Nacional, dat bekendstaat door de zelfgemaakte frites en kip, ribs en worstjes van de barbecue.

Op pad met kinderen? Of toe aan een stuk fietsen op joggen? Ten noordwesten van het centrum van Lissabon ligt het immense park Parque Florestal de Monsanto, met een grootte van bijna 1000 hectare. Goede bestemming als je meer dan een paar dagen in de stad verblijft en een dagje aan de drukte van de Portugese hoofdstad wilt ontsnappen. Je kunt er het best komen met bus 711, vanaf station Rossio, Avenida da Liberdade of Rua Joaquim António de Aguiar.

Plaats een reactie