Vliegen naar Lissabon

Lissabon is het best en voordeligst te bereiken met het vliegtuig.  Lissabon Portela Airport ligt op nog geen tien kilometer van het centrum. Prijsvechters als EasyJet, RyanAir, GermanWings en Wizz Air vliegen vanuit verschillende Europese steden van en naar de Portugese hoofdstad. Net als Transavia en Aer Lingus.

Lissabon Portela Airport is niet de grootste luchthaven in Europa. Het vliegveld telt twee terminals. Passagiers die naar Lissabon vliegen komen aan in terminal 1. EasJet, RyanAir, Wizz Air en Transavia maken gebruik van terminal 2. Tussen de twee terminals pendelen de hele dag door bussen. Portugal is vanwege het aangename klimaat een populair vakantieland, de hoofdstad Lissabon een geliefde locatie voor mensen die een stedentrip maken. Beide groepen maken gebruik van Portela Airport. Het kan daarom druk zijn op en rond de luchthaven. Zeker in de vakantieperiode.

Metro

Hoe kom je van Portela Airport naar het centrum van Lissabon? Openbaar vervoer is een goede en voordelige optie. Zeker de metro. Bij de luchthaven ligt station Aeroporto. Tussen 06.30 uur en 01.00 rijden er metro’s tussen de luchthaven en het centrum. Meestal hoef je niet langer dan tien minuten te wachten. Een rit naar het hart van de stad duurt niet langer dan een half uur. Aeroport is het einde van de rode lijn. Koop voor 0,50 euro een zogeheten Viva Vagem kaart. Op de kaart kun je geld zetten, bij een van de elektronische opladers op het station. Een ritje met de metro kost dan 1,40 euro. Of koop een dagkaart, ter waarde van 6 euro, waarmee je de hele dag met de metro, bus en tram kunt reizen. Andere optie: de Lisboa Card. Voor 18,50 euro per dag kun je ongelimiteerd gebruikmaken van het openbaar vervoer plus dat je korting krijgt op toegang tot tal van musea en andere bezienswaardigheden.

Bus

Bus 705, 722, 744 en 783 brengen je eveneens van de luchthaven naar het centrum. Een kaartje kost 1,80 euro, mits je alleen handbagage bij je hebt. Betalen kan met de kaart Viva Vagem. Ga je op vakantie en heb je een grote koffer bij je, dan is er geen ander optie dan Aerobus, die je voor 3,20 euro jaar naar het centrum of financiële district brengt. Begin en eindstation is  Cais do Sodré. Voor een taxi betaal je al snel 20 euro. Lees meer over het busvervoer.

Plaats een reactie