Zonnebaden in badplaats Cascais

Absolute aanrader tijdens stedentrip Lissabon: een dag of dagdeel naar Cascais aan de Costa de Estoril. Om aan het strand te liggen, een duik te nemen in de Atlantische Oceaan of te fietsen in de heuvelachtige omgeving van het voormalig vissersdorp. Vanaf treinstation Cais do Sodré, het eindpunt van de groene metrolijn, is het ongeveer een half uur met de trein naar Cascais. Voor een dagretour betaal je ongeveer 5 euro.

Alleen de treinreis Lissabon-Cascais is al de moeite waard. Je krijgt fraaie vergezichten over de Atlantische Oceaan en de kustlijn voorgeschoteld. Vanaf het treinstation in Cascais sta je binnen een paar minuten lopen op het strand. In het plaatsje zelf zijn tal van winkels, een jachthaven en gerenommeerde visrestaurants te vinden. Voor een smakelijk pizza kun je ‘s middags of ‘s avonds terecht bij Gulli, gevestigd aan R. Fernandes Thomás 1. Het restaurant biedt uitzicht over de oceaan. Vanaf burcht Fortaleza da Cidadela heb je het beste uitzicht over de baai. Het heuvelachtige kustgebied van Cascais leent zich goed voor een wandel- of fietstocht.

Gratis fiets

Tegenover het treinstation kun je een fiets lenen. Op vertoon van je legitimatie hoef je niet te betalen. Let wel op dat het in het weekend en in de vakantieperioden behoorlijk druk kan zijn in Cascais. Met als risico dat in de loop van de ochtend alle fietsen bezet zijn. Aanrader: ga vroeg naar Cascais, dan ben je verzekerd van een fiets. Vanuit de haven van Cascais is het tien kilometer fietsen naar Guincho. De route is heuvelachtig. Onderweg kom je tal van strandjes tegen, die vaak rustiger zijn dan in de plaatsen zelf. In Guincho en op andere plekken op de route kun je de fiets op bepaalde punten achterlaten.

Golf

Voor golfliefhebbers: op de route tussen Cascais en Guincho ligt een van de meest weelderige golfparken van Portugal. De naam: Quinta da Marinha, bestaande uit achttien holes. Geschikt en toegankelijk voor beginners en gevorderden.

Plaats een reactie